Mit válasszak: nyelvtanfolyamot vagy magántanárt?

M

Az idegen nyelvek tanulása az oktatási program kötelező része. Az idegen nyelv azonban nem csak Kijevbe, hanem idegösszeomlásba kergeti az embert! Minden szülő tudja, milyen fontos, hogy gyermekét idegen nyelvre tanítsa, és próbálja megtalálni a legjobb lehetőséget: iskolát, tanfolyamot, magántanárt. A választás nem könnyű. Rengeteg ajánlat és ígéret van az oktatási piacon, de nyilvánvaló, hogy nem mindegyik felel meg Önnek és nyújt minőségi eredményeket.

A szünidőre jó ötlet, ha gyermekét egy olyan nyári táborba küldi, ahol összekapcsolhatja az üzletet a szórakozással: pihenhet és szórakozhat új barátaival, és gyakorolhatja nyelvtudását. Az első nem csak nem fáj, hanem kiegészíti és erősíti a másodikat (feltéve persze, hogy a gyermek nem csak a honfitársaival fog kommunikálni).

De az ünnepeknek vége lesz, és a folyamatos nyelvgyakorlásra továbbra is szükség lesz. A szülők választás előtt állnak: tanfolyamot vagy korrepetitort keresnek. Mondjuk ki egyszerre, hogy mindkét lehetőség lehet nagyon hatékony és teljesen haszontalan is, minden a tanároktól, a képességektől és a tanuló hozzáállásától függ. Ismertessük a két lehetőség előnyeit.

Mi a jó az idegen nyelvi kurzusokban:

  • A tanárok cserélődhetnek (ez határozottan előny, mivel az egyik tanár zseniális a nyelvtan magyarázatában, a másik zseniális abban, hogy bármelyik diákot szóra bírja, és a diák mindkettőjükből a legjobbat veheti ki);
  • a csoport összetétele változhat (ez a sokszínűség egy elemét vezeti be az oktatási folyamatba);
    A tanfolyamok általában olcsóbbak, mint egy oktató.

A tutor előnyei:

  • a szülők a kitűzött célok és saját preferenciáik alapján gondosan választják ki a korrepetítort;
  • egy oktató egyéni megközelítést biztosíthat (amit még a nagyon jó tanfolyamok sem nyújtanak);
  • szükség esetén néha lehetőség van Skype-on keresztül történő korrepetálásra;
  • Több lehetőség a szülők számára, hogy ellenőrizzék a gyermek tanulását.

Egy kisgyermek (legfeljebb 7 éves korig) jobban érzi magát, ha egy idegen nyelvet ismerős környezetben, egyéni tanárral tanul. Lehetőség van arra, hogy két-három, a közelben lakó anyukával egy minicsoportot szervezzenek, és felváltva tanuljanak otthon a tanulókkal.

Körülbelül 10-11 éves kortól kezdve a gyermeket jobban érdekelhetik azok a tanfolyamok, ahol a társadalmi kör szélesebb, és a tanárokat is lehet váltogatni.

Középiskolában, az egyetemre való felkészüléskor vagy a nemzetközi nyelvvizsgák előtt a legjobb, ha korrepetitort fogadsz egyéni órákra, hogy konkrét célokat tűzz ki, zavaró tényezők nélkül, a gyengeségek pontosítására és a szükséges készségek gyakorlására.

Megjegyzés hozzáadása

B69JuAG091

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.