Hogyan tudom összeegyeztetni az iskolát és a korrepetálást?

H

A mai diákok nagyon elfoglaltak. Mennyibe kerül a korrepetálás? Korrepetálás árak. Sok iskolában a gyerekek heti hat napot tanulnak, minden nap 6-7 órán át, emellett választható kurzusokat, konzultációkat tartanak a vizsgákra való felkészülésről, de nem szabad megfeledkezni a hobbikról sem: tánc, torna, művészeti iskola stb. És azok a tanulók, akik sikeresen akarnak megbirkózni az érettségi vizsgákkal, további órákra is járnak a korrepetitorhoz, mert az iskolai tudás mennyisége nagy, és az egységes államvizsga ellenőrzi mindazt, amit az általános iskolától kezdve az iskolában tanultak. Hogyan tudja egy tanuló megoldani, hogy mindezekre az órákra járjon?

Íme néhány tipp, hogy mindenben lépést tudjon tartani.

1. Készítsen ütemtervet

Ahhoz, hogy mindenben lépést tudjon tartani, pontosan tudnia kell, hogy hova és mikor kell mennie. Egy menetrend segíthet abban, hogy gyermeke a helyes úton haladjon. Hagyja, hogy gyermeke vagy szülei (ha általános iskolás) elkészítsenek egy ütemtervet az összes tevékenységről. Ennek az órarendnek tartalmaznia kell az iskolai órákat, a választható tantárgyakat, a tanácsadást, valamint a korrepetitorral és különböző szekciókkal tartott kiegészítő órákat. A tanuló számára érdekesebb lesz egy ilyen órarend használata, ha saját maga készítette el.

2. Tűzzön ki célokat

Ahhoz, hogy a megfelelő menetrendet felállíthassa, tudnia kell, hogy mit kell tennie. Ehhez világos célokat kell kitűznie.

A céloknak konkrétnak és világosnak kell lenniük. Ne azt írd: “próbálj meg többet olvasni”; írd: “olvass el minden nap 35 oldalt”. Minél konkrétabb a cél, annál jobb. De ne felejtsd el, hogy nem vagy robot, számítsd ki helyesen az erősségeidet.

3. találja meg a motivációját

Ahhoz, hogy könnyebb legyen az iskolába és a korrepetálásra is járni, meg kell értened, hogy miért csinálod, próbálj meg motivációt találni magadnak. Tegye fel magának a kérdéseket: “Mit tanulok? Hol tudom alkalmazni? Hogyan tudnék hasznot húzni belőle?” A motiváció lehet anyagi jellegű is. Beszélj a szüleiddel, talán beleegyeznek, hogy megjutalmazzanak, ha komoly munkát végzel.

4. Készítsen útitervet

Készítsen utazási tervet. Írja le, hogy hová fog menni, és milyen közlekedési eszközzel fog utazni minden nap. Számolja ki, hogy körülbelül mennyi idő alatt ér oda. Sok múlik az iskola és az oktató elhelyezkedésén. Természetesen ideális, ha az összes osztály ugyanazon a területen van – nem kell értékes időt töltenie azzal, hogy egyik helyről a másikra utazik, és megkíméli a túlterheltségtől.

5. Fontolja meg a pihenőszüneteket

Még ha élvezed is a tanulást, nem érzed magad kényelmetlenül az iskolában, és jól érzed magad a tanároddal, fontos, hogy gondolj a napközbeni pihenőidőkre.

Egy menetrend, egy ütemterv és egy jó útvonal segít abban, hogy tudja, hol és mikor kell szünetet tartani és például enni valamit. Ezenkívül a tanulóknak mindenképpen kell, hogy legyen szabadidejük minden tanórától és házi feladattól, amikor egy órát a tanórákon és a további feladatokon kívül tölthetnek el.

6. Beszéljen a tanárokkal az iskolában

Annak érdekében, hogy elkerüljük az iskolai konfliktusokat egy koncert vagy rendezvény kihagyása miatt, azonnal párbeszédet kell kezdeményezni a vezetőséggel, lehetőleg a szülőkkel, elmagyarázva, hogy a gyermek nem tétlenkedik, hanem jó okból hiányzik a rendezvényről.

Megjegyzés hozzáadása

B69JuAG091

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.