Hogyan fejlesztheti a beszélt angol nyelvtudását a tanórákon kívül: 5 tipp

H

Mindenki, aki angolul tanul, arra törekszik, hogy a beszélt nyelv szép és könnyed legyen. Ehhez azonban mindennapi helyzetekben kell gyakorolnia az angol nyelvet. Kövesse ezt az 5 tippet:

  1. Beszélj, beszélj és beszélj újra. Törekedjen arra, hogy beszédét gyakran és minél több különböző emberrel gyakorolja. Már él vagy tanul külföldön? Használja ki a közvetlen környezetében élő több ezer anyanyelvi beszélőt, például a barátait, a családjaikat, a kollégáit, az osztálytársait, a kávézók, a szupermarketek, a postahivatalok és más helyek alkalmazottait, ahol megfordul. Ha a saját országában tanul, növelje az időt azzal, hogy az órák után találkozik osztálytársaival, talál egy nyelvi cserepartnert, vagy csatlakozik egy online tanulási közösséghez.
  2. Gondolkodjon el a beszélgetésen. Miután a beszélgetés véget ért, szánjon egy percet az elmélkedésre. Hogy ment? Mennyire értette meg? Mennyire érezte jól magát a párbeszéd során? Találkoztál ismeretlen szavakkal? Már a gondolat is növeli az önbizalmát, amikor legközelebb beszél, és célzottan dolgozhat olyan dolgokon, mint például a nem értett szókincs.
  3. Hallgassa és olvassa. A korrepetálási idő nagyszerű a szókincs elsajátításához, de más módon is növelheted a szókincsedet: nézz filmeket, hallgass zenét, rádiót és podcastokat. Olvasson könyveket, magazinokat és blogokat. Hallgatás és olvasás közben keressen új és érdekes kifejezéseket, szlengkifejezéseket és szinonimákat, írja le az új anyagot, és keressen meg mindent, amit nem ismer. Mindez nagyobb alapot ad, amelyet legközelebb felhasználhat.
  4. Írja le a hangját. Tudjuk, hogy a legtöbb ember nem szereti, ha rögzítik a hangját, de ez tényleg nagyon hasznos módja annak, hogy javítson a beszédén! Ha meghallgatja magát a diktafonon, segít elemezni, hogy mit nem ért (esetleg gyorsan beszél, ha ideges, nyeli a szavakat, vagy halkan motyog). Másrészt, lehet, hogy kellemesen meglepődsz, hogy a beszéded sokkal jobb, mint gondoltad! A pontosabb értékelés érdekében vigye el a felvételt egy angol nyelvtanárhoz vagy egy anyanyelvi beszélő barátjához, és kérjen visszajelzést.
  5. Inkább kifejezéseket tanuljon, mint egyes szavakat. Egy másik tipp a beszéd minőségének javítására az, hogy ne egyes szavakat, hanem különböző kifejezéseket használjon (ezt valószínűleg Ön is mindig így csinálja az anyanyelvén). Ahelyett, hogy automatikusan azt kérdezné: “Szia, hogy vagy ma?”, válasszon más kifejezéseket, például: “Mizu, haver?”, vagy “Mizu, haver?”. Legyen óvatos: egyes kifejezések nagyon informálisak és bizonyos helyzetekben nem megfelelőek! Jelentkezzen angol nyelvtanfolyamra Budapesten. Központjaink online korrepetálást is kínálnak, mind angolból, mind más iskolai tantárgyakból.

Megjegyzés hozzáadása

B69JuAG091

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.