Gyermeknevelő: áldás vagy szükségszerűség?

G

Manapság a gyerekek annyi mindenben olyan fejlettek, hogy az ember néha a fejét fogja. Mi lesz a következő?! És ez nem csak játékok, táblagépek és oktatási programok. A gyermekeket naponta olyan információáradat bombázza, amellyel egy felnőtt néha nem tud megbirkózni.

A fejlesztőközpontok és az iskolai minősítések száma azt mutatja, hogy a szülők a lehető legtöbbet és a legjobb minőségben akarnak mindent megadni gyermekeiknek. Néhány nap kora reggeltől késő estig be van osztva: iskola, angol, tánc, uszoda, tenisz, jóga, kinek-kinek van elég energiája. Este pedig meg kell csinálniuk a házi feladatot, és akkor jönnek a szülők, hogy segítsenek, és eszeveszetten felidézzék az iskolai tananyagot.

De ha az általános iskolában könnyen boldogulnak egyedül, akkor a későbbiekben gyakran adódnak problémák. Pénzt fizetsz a tanfolyamokért, órákért, az iskolának kiváló tanárai vannak, mi másért vennél magántanárt? Miért fizetne egy idegennek, ha anya, apa, nagyszülők közös erőfeszítése segíthet a gyermekén?

Még mindig nem tudja, hogy szüksége van-e korrepetitorra? Hat okot sorolunk fel, amiért a korrepetitor nem áldás, hanem szükségszerűség!

Modern tanítási módszerek. A végtelenségig lehet vitatkozni arról, hogy mennyire tökéletes az oktatási rendszer napjainkban. De az idők megváltoztak. Az élet szabályai különböző feltételeket szabnak. Emlékszel Archimédesz szabályára a vicces képpel? Manapság a gyerekek nem képeket nézegetnek, hanem elmerülnek a vízben, és maguk fedezik fel a törvényeket. A gyerekeket nem memorizálásra, hanem felfedezésre tanítják. Készen állsz arra, hogy fejest ugorj az orosz, a kémia, a fizika és az irodalom világába? Gyermekeink mindent más szemmel látnak, mint mi 10-20 évvel ezelőtt. Az oktatók igyekeznek a trendeknek megfelelni és lépést tartani a saját területükön.

Következő generáció. Ha az utódod lelkesedik ezért vagy azért a tudományért, és neked már régóta nincs gyakorlatod ezen a területen, nem valószínű, hogy segíteni fogsz neki. Az érdeklődés pedig gyorsan elmúlhat, ha gyermeke nem motivált a további fejlesztésre. Szívesen babrál csótánybogarakkal, esetleg gyönyörűen énekel vagy verseket komponál? Hagyja, hogy egy szakember segítsen gyermekének kibontakoztatni a tehetségét.

Hol lehet türelmet szerezni? Itt jönnek jól a pedagógiai ismeretek! Elakadtál egy matematikai példán? És harapni egy almát, hogy megmutassa a törtek, és állt a fején, hogy bemutassa a nyomás eloszlása, és a gyermek jól nem érti, mi ez. És akkor a szülő elkezd forrni, dagadni, és akkor a türelem megszakad. És semmit sem tehetsz ellene. Gyakran mondják, hogy még maguk a tanárok sem tudják tanítani a gyerekeiket, és ez nem a szakmai tudásnak köszönhető, itt a szülői ösztön lép működésbe. Gyermeke lelkesebben fog tanulni, mivel tudja, hogy ez nem befolyásolja a mindennapi életét, mint a tévénézés vagy a táblagépen való játék.

A harmadik nem felesleges. Szükséged van egy másik emberre, aki kívülről néz rád. A szülők megkérdőjelezhetetlen tekintélyt és példát jelentenek gyermekük számára, de szakemberre van szükség ahhoz, hogy objektíven felmérje gyermeke képességeit.
Az idő pénz. Lehetetlen mindent megtenni. Azzal, hogy egy dolgot adsz, megfosztasz valami mástól. Ha tudsz magántanárt fogadni, akkor a gyermekeddel töltött időt nem a tanulással, hanem a kommunikációval töltheted, ami a rohanó élet tempójában gyakran annyira hiányzik. Csak beszélgessetek, sétáljatok vagy olvassatok együtt egy könyvet, az oktatást pedig bízzátok a profikra.

“Értem én” – mondhatja a gyerek, csak hogy ne zaklassa fel a szüleit. Aztán kiderül, hogy nem a gyerek csinálta a házi feladatot, hanem a szülők magyarázták el neki. A bűntudat, a neheztelés vagy a félelem érzése megakadályozhatja, hogy felesleges kérdéseket tegyen fel, vagy hogy kiderítsen bizonyos részleteket. Ha oktatót fogadsz, van választási lehetőséged. Nemcsak a saját szakterületének szakembere kell, hogy legyen, hanem képesnek kell lennie arra is, hogy kapcsolatot találjon a gyerekekkel, és különösen az Ön gyermekével.

Megjegyzés hozzáadása

B69JuAG091

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.