Bevált módszerek gyermeke matematikai készségeinek fejlesztésére

B

Hogyan segíthetsz gyermekednek abban, hogy otthon is erős alapokat teremtsen a matematika megértéséhez? Ehhez dolgozzon együtt gyermekével az alábbi tippek betartásával:

  1. Hozzon létre napi rutint a házi feladat elkészítéséhez. Minden új tanév kezdetén válasszon ki gyermekével együtt egy meghatározott időt a feladatok elvégzésére minden nap. Ugyanakkor hozzon létre egy kényelmes munkaterületet gyermeke számára. A rutin elősegíti a jobb munkához való hozzáállást, így gyermeke zavartalanul tud haladni a feladattal. Tervezzen időt a készségeik tesztelésére, akár van házi feladat, akár nincs. Már napi 10 perc is nagymértékben javítja a matematikai készségeiket, lehetőséget biztosítva az ismétlésre és a gyakorlásra!
  2. Tegyen fel kérdéseket gyermekének. Töltsön vele időt a feladatok áttekintésére. Tegye fel a kérdéseket a különböző problémák megoldásához használt lépésekről. Ez betekintést nyújt gyermeke matematikai ismereteinek és fejlődésének szintjébe. Tényleg érti a feladat megoldásához használt eljárást, vagy csak bemagolta és automatikusan alkalmazta a képletet?
  3. Tekintse át a terminológiát. Használja a megfelelő matematikai terminológiát, amikor otthon beszélget a matematikáról. Töltsön időt egy szótárral vagy az interneten, ha vannak olyan kifejezések és fogalmak, amelyeket nem ismer. Akár segíthet is gyermekének létrehozni saját matematikai szótárát, hogy nyomon követhesse a megtanult kifejezéseket, szabályokat és fogalmakat.
  4. Valós matematikai helyzetek megosztása. Kérje meg gyermekét, hogy gondolja át, hogyan illeszkedik a matematika a mindennapi életébe – a házimunka során, a bevásárláskor, a sporteseményeken, a rendszeres játékidőben, a konyhában. Ezután lépjen egy lépéssel tovább, és kérje meg gyermekét, hogy használja matematikai tudását valós problémák megoldására: Hány evőkanál van 1/4 csésze vajban? Hány muffin marad a tányéron, és ebből hányat kap méltányosságból a gyerek és a másik két testvér?
  5. Játsszon olyan játékokat, amelyek serkentik a matematikai gondolkodást vagy erősítik a matematikai készségeket.
    Ösztönözze a matematikai felfedezést. Legyenek otthon olyan játékok, termékek és kütyük, amelyek lehetőséget adnak a diákoknak a matematikai műveltség fejlesztésére. Segítsen gyermekének a matematikai készségek fejlesztésében egyszerű és szórakoztató módon. Tegye értelmessé a tanulását!

Mindenekelőtt ne feledje, hogy amikor a matematikai műveltség javításán dolgozik, felkészíti gyermekét a jövőbeli sikerekre! Jelentkezzen matematika korrepetálásra Budapesten.

Fióktelepeinken gyermeke kiegészítő órákat is vehet történelem, biológia, földrajz és más tantárgyakból.

Megjegyzés hozzáadása

B69JuAG091

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.