Állami iskola kiválasztása

Á

A minőségi oktatás fontos lépés a sikerhez vezető úton, ezért a szülők igyekeznek megtalálni a legjobb iskolákat gyermekeik számára. Mire kell figyelned, amikor állami iskolát választasz?

1. Általános információk gyűjtése és elemzése az állami iskoláról. Különböző információforrások állnak rendelkezésre:

 • Internetes források, de megbízhatóságuk alacsony lehet, ezért érdemes az iskoláról szóló véleményeket ingyenes fórumokon keresni;
 • Látogatás – sétáljon végig a folyosókon, menjen be az osztálytermekbe, ha tetszik, akkor jöjjön el a gyermekével – hogy lássa, mennyire érzi jól magát itt;
 • Beszélgessen az igazgatóval és a tanárokkal – tegye fel az iskolával kapcsolatos kérdéseit;
  Menj el egy próbaórára;
 • fontos meggyőződni arról, hogy az iskola rendelkezik-e oktatási szolgáltatás nyújtására vonatkozó engedéllyel, és átesett-e a minősítésen.

2. döntsön a választott iskola szakirányáról. Az iskolaválasztás fontos kritériuma a gyermek egyéni jellemzői és igényei. Ezek alapján dönt az iskola típusáról és profiljáról. Középiskolák típusai:

 • Gimnázium – olyan iskola, ahol a profilnak megfelelően egyes tantárgyak mélyreható tanulmányozására kerül sor;
 • Középiskola – olyan oktatási intézmény, amely bizonyos tantárgyak és kurzusok mélyreható tanulmányozásával foglalkozik;
 • Líceum – egy speciális profilú oktatási intézmény és szakképzés;
 • Collegium – filozófiai, bölcseleti és/vagy kulturális és esztétikai profilú oktatási intézmény;
 • A fő tanulmányi területek: fizika és matematika, bölcsészettudományok, jog és közgazdaságtan, művészetek és esztétika, egyetemekhez kapcsolódó iskolák.

Az oktatási központokban gyermeke további iskolai tantárgyakat tanulhat, és elmélyülten tanulhat matematikát, angolt, fizikát, ukrán nyelvet és az iskolai program egyéb tantárgyait.

3. Megfelel az iskola a tanítási terhelésre vonatkozó állami követelményeknek? Az első osztályosok számára fontos a mérsékelt terhelés az oktatási folyamatban – napi 4-5 óra, esetleges hobbicsoportok és a házi feladatok elvégzése, összesen – 40-50 perc. A fiatalabb tanulók számára játékidőt kell biztosítani.

4. Tudja meg, hány tanuló van az osztályban. A tanulók száma 10 és 15 között van. Lehetőleg a fiúk és a lányok száma közel azonos legyen.

5. A tantestület szakmai színvonalának meghatározása. A tanárok szakmaiságától függ a tanulók tudásának minősége, ezért ez a kiválasztás egyik legfontosabb kritériuma. A tanári kar mennyiségi és minőségi összetételéről általában az iskola honlapján találhatók információk, de érdeklődhet az öregdiákoknál és szüleiknél is. Korrepetáló központunkban arra törekszünk, hogy diákjainknak a legjobb oktatást nyújtsuk, ezért csak képzett és tapasztalt tanárok tartják az órákat.

Megjegyzés hozzáadása

B69JuAG091

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.