Választhatunk: hol és hogyan találjunk oktatókat?

V

Richard Porson angol filológus egyszer azt mondta, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy megtanuljunk németül. Iróniája érthető – a németek nem a legkönnyebb nyelvet beszélik. Az angol sem könnyű nyelv. Mindazonáltal sok embernek mindkettőre szüksége van. Egyeseknek pedig el kell sajátítaniuk anyanyelvük nyelvtanát, és ezzel egyidejűleg bővíteniük kell nemzeti történelmi ismereteiket. A kérdés az, hogyan találjuk meg a megfelelő tanárt.
Egy barát hívása

A tanárválasztás nem könnyű feladat. Míg az iskoláknak nagyszerű hírnevük lehet, és érdeklődhetünk az ott folyó oktatás minőségéről, a tanárok esetében nem mindig lehetséges, hogy elsőre “megtaláljuk a megfelelő személyt”. A legrégebbi, jól bevált módszer, hogy barátokon és ismerősökön keresztül keresünk tanárt. Ajánlásaik garantálni látszanak az oktatási folyamatba történő befektetés megbízhatóságát. A gyakorlat azonban nem mindig igazolja ezt. Ha a tanítás módja és a tanárral való kommunikáció formája megfelelt a barátaidnak, az nem jelenti azt, hogy neked is megfelel.

A másik hátránya ennek a keresési lehetőségnek, amiről sokan megfeledkeznek, hogy a kapott referenciák száma meghaladja a kapott referenciák számát. A kapott ajánlások száma a potenciális oktatók körét gyarapítja, és minél nagyobb a választék, annál több időt kell töltenie a részletek kiderítésével. És ez nem az egyetlen hátránya a módszernek. Általános szabály, hogy a lelkes tanulók olyan helyen szeretnének tanulni, amely számukra kényelmes – közel az otthonukhoz vagy a fő munkahelyükhöz/tanulóhelyükhöz. Azt azonban senki sem garantálja, hogy védence mindent eldob, és átrohan a városon kedvenc tanítványához.

Arra is fel kell készülnie, hogy a barátokon keresztül történő tanárkeresés nem garantálja a költségmegtakarítást. Ezenkívül a korrepetitor szolgáltatásainak ára magasabb lehet, mint a piaci ár egy tanítási órára. A statisztikák szerint a különböző tantárgyak egy tanítási órájának költsége 1500 és 5000 rubel között mozog. Egy moszkvai tanácsadó cég vezetőjének például 2500 rubelbe kerülne egy negyvenöt perces óra az “ismerős” angol oktatóval, aki felkészítené az IELTS-vizsga letételére.
Alapszint

Korábban azok, akik nem rendelkeztek megfelelő ismerősökkel, az újságokban keresték a korrepetálási hirdetéseket. Most is használhatja a nyomtatott apróhirdetéseket, de sokkal kényelmesebb az internethez fordulni. Például a “tutor” lekérdezésre csak a Yandex 10 millió választ ad. Ez a lehetőség nemcsak ingyenesen megsokszorozza a választékot, hanem felgyorsítja a keresési folyamatot és célzottá teszi azt. Az oldalak kényelme abban rejlik, hogy a felhasználók számára a tanárokkal kapcsolatos minden alapvető adat már elérhető (pl. tapasztalat, tanítási módszerek, képzési költségek, távoktatás lehetősége (pl. Skype-on keresztül)).

Például a Pomogatel.ru webhely témakeresést és metróállomások vagy városrészek szerinti keresést is kínál. Ez jelentősen leegyszerűsíti a folyamatot és időt takarít meg. Kezdetben a tanár megkeresi azokat a formákat, amelyek minden szempontból megfelelnek neked, beleértve a területi formákat is.

Keresés a tanárok az interneten, az összes kényelem okozhat szkeptikusok kérdés – de hol a garancia a minőségi képzés? Annak érdekében, hogy megválaszolja ezt a kérdést, és ne hibázzon a tanár kiválasztásakor, több dologra is figyelnie kell.

Először is, a világhálón megtalálhatja az egyes oktatókkal kapcsolatos megjegyzéseket és értékeléseket. Gondos tanulmányozásuk segít, hogy képet kapjunk a képzésről.

Másodszor, maga a tanár kérdőíve többet elárulhat róla, mint amennyit ő akar. Érdemes odafigyelni a stílusra, amelyben íródott. Ha szigorúan formális szövegről van szó, akkor valószínűbb a klasszikus-hagyományos tanítási stílus. Ha a tanítás nem hagyományos megközelítése jobban tetszik Önnek, akkor keressen kevésbé hivatalos kérdőíveket. Egyébként fénykép alapján megtudhatod, hogy könnyen elsajátítod-e ennek vagy annak a tanárnak az anyagát. Intuitív szinten mindannyiunknak van egy “portréja az elfogadhatóról”.

És végül, további ösztönző lehet, hogy egy bizonyos tanárral kezdje meg az órákat, ha az első óra ára különleges, alacsonyabb.

Megjegyzés hozzáadása

B69JuAG091

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.