Mit várnak el egy oktatótól?

M

A korrepetálás az egyik folyamatosan keresett szakma. Az oroszországi korrepetálási piac különböző becslések szerint évente 10-15%-kal növekszik. Ha szeretné kipróbálni magát ebben a szakmában, fontos, hogy néhány dolgot szem előtt tartson:

A munkáltatónak érdemes bemutatnia az Ön diplomáit/diplomáit/bizonyítványait. Ez az egyik első keresési kritérium. Egy korrepetitor bizonyára tudja bizonyítani szakmai alkalmasságát azzal, hogy korrepetálást kezd egy diákkal, de mégis a legelső dolog, ami a felvételi beszélgetésen a toborzónak eszébe jut, hogy a korrepetitor végzettségét és képesítését igazoló dokumentumokat kérdezzen.

Tantárgypedagógiai tapasztalat. Ha a felvételt szervező egy középiskolás diák számára keres korrepetitort egy egyetemre való felvételhez, akkor a felvételt szervező valószínűleg előnyben részesíti azt a tanárt, aki már több mint egy éve az adott egyetem tanszékén dolgozik. Ha idegennyelv-tanárra van szükség, jól jöhet a megfelelő külföldi tanfolyamon vagy nyelviskolában szerzett tapasztalat. Ha van diplomája, de nincs tanári tapasztalata, legyen őszinte a munkáltatójával. Ha nincs tapasztalata, az nem jelenti azt, hogy nincs esélye az állásra. Nem mindenkinek van szüksége tapasztalatra. Kezdetben az Ön szolgáltatásai kevesebbe kerülnek. Idővel azonban a tapasztalat felhalmozódik, és Ön képes lesz elérni a következő szintet.

A különböző technikák ismerete. Ha valamelyik nem felel meg a tanulónak, a jó tanár nem siránkozik, és nem vádolja a tanulót ostobasággal, hanem más módszert javasol.

A közérthető magyarázat képessége. Valaki végezhet kiválóan a Sorbonne-on, lehet mindenoldalúan művelt, lehet egy rakás lenyűgöző “kérge”, de ez nem jelenti azt, hogy csak úgy el tud magyarázni bonyolult dolgokat egy diáknak. És pontosan ez az, amire a legtöbbször szükséged lesz egy oktatótól.

Hajlandóság a kérdések megválaszolására. Nem csak az interjún. A diák biztosan sok kérdést fog feltenni a folyamat során, és ezeknek nem szabad megakasztaniuk Önt, még kevésbé idegesíteniük. Ha nem tudsz válaszolni, ne szégyelld magad, szállj ki általánosságokkal és homályos megfogalmazásokkal, ígérd meg, hogy a következő ülésre megtalálod a választ.

Értse meg a végső célját. Felvétel egy adott egyetemre, vagy legalább egy egyszerű diktálásra való képesség oroszul hibátlanul írni – a munkáltatónak világosan el kell magyaráznia, hogy miért van szüksége Önre, milyen eredményeket akar elérni. Nem kell azonnal megígérni valamit, és határidőket szabni. Ez valószínűleg nem jellemzi Önt, mint szakembert. Legalább egy próbaórára van szükség, amely után, miután elemezte a tanuló képességeit és egyéb körülményeit, biztosan meg tudja mondani, mennyi időbe telik a kívánt eredmény elérése.

Őszinte vágy a fejlődésre. Annak a tanárnak, aki monoton módon a szovjet időkből megmaradt tankönyvekből mond el valamit a tanítványának, kevés esélye van. A jó oktatót a rugalmasság, az új módszerekre való nyitottság jellemzi, és az a képesség, hogy szükség esetén átdolgozza a tantervet, kombinálja és kiegészítse, élénkebbé és érdekesebbé tegye azt. Végül nemcsak a diák, hanem a tanár is hasznos tapasztalatokat szerez.

Megjegyzés hozzáadása

B69JuAG091

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.